Communicatie

GGMD helpt op verschillende manieren bij het communiceren:

Communicatietrainingen

Wij geven verschillende communicatietrainingen. Uw partner, familie, vrienden en collega’s kunnen hier meestal ook aan meedoen:
Communiceren met gebaren (NmG en NGT)
Spraakafzien
Pakket Beter communiceren
Communicatietraining op maat
Gebaren, lezen en schrijven


Elles van Naarden, communicatiespecialist en -trainer bij GGMD legt uit wat haar werk inhoudt

Ook geven wij trainingen die het communiceren op een andere manier kunnen verbeteren, zoals assertiviteitstrainingen en Social Haptic Communication.

Samenwerking met logopedisten

GGMD werkt in heel Nederland samen met logopedisten die een training Spraakafzien kunnen geven. Wilt u leren spraakafzien, dan kan GGMD dit voor u regelen. GGMD werkt samen met logopedisten die een speciale training hebben gevolgd of veel ervaring hebben met het aanleren van spraakafzien. Deze logopedisten werken allen met dezelfde methode en voldoen aan onze kwaliteitseisen.
U kunt ook zelf zoeken naar een logopedist bij u in de buurt. De betaling loopt dan via uw zorgverzekering; informeer naar de eigen bijdrage. Kunt u geen logopedist bij u in de buurt vinden, neem dan contact met ons op. Wij zoeken dan een logopedist voor u.

Medewerkers die met u kunnen communiceren

Onze medewerkers spreken duidelijk, maken gebruik van gebarentaal of communiceren met u via een schrijf- of gebarentolk. Veel medewerkers bij GGMD zijn zelf doof of slechthorend.
Als u zich bij GGMD heeft aangemeld, wordt gekeken welke manier van communiceren het beste bij u past.

GGMD tolken

Bij GGMD werken gebarentolken. Heeft u een tolk nodig bij de gesprekken, dan kan uw hulpverlener ervoor zorgen dat een van onze tolken aanwezig is.
In deze video vertelt een van onze tolken gebarentaal over haar werk.

Hulpmiddelen en voorzieningen

Onze specialisten gehoorverlies geven informatie over hulpmiddelen en over voorzieningen als een tolk gebarentaal of een schrijftolk. Zij kunnen u ook ondersteunen bij het aanvragen hiervan.