Loopbaanbegeleiding

Deze pagina is voor mensen die (passend) werk zoeken of problemen op het werk hebben. Voor werkgevers, UWV en gemeenten hebben we een aparte pagina over loopbaanbegeleiding. Op de pagina Voorlichting en training voor professionals vindt u onder meer informatie over de training ‘Omgaan met auditief beperkten’ (training gericht op de werksituatie).

Het vinden van passend werk is soms moeilijk. Werkgevers weten vaak niet wat mensen die doof zijn of een hoorprobleem hebben wél kunnen. Of hóé ze het wel kunnen, bijvoorbeeld met wat extra hulpmiddelen zoals een ringleiding, een flitslamp als deurbel of een tolk bij een vergadering. Heeft u hulp nodig bij het vinden of behouden van werk? De loopbaanbegeleiders van GGMD helpen mensen mét en zonder een baan, als zij vragen hebben over:

• Werk vinden
Misschien wilt u gaan solliciteren, maar weet u nog niet precies naar wat voor soort werk. Onze beroepsinteresse-test helpt bij het maken van een goede keuze.

Weet u wat u wilt, maar lukt het niet om een baan te krijgen? Met gesprekken en trainingen helpen onze loopbaanbegeleiders u bij het vinden van werk.

• Passend werk
Heeft u werk maar moet u binnen het bedrijf van functie veranderen? Bijvoorbeeld omdat uw slechthorendheid steeds erger wordt. Of omdat uw functie verdwijnt? Onze loopbaanbegeleiders helpen u bij het vinden van passend werk bij uw huidige werkgever. Kunt u bijvoorbeeld door een reorganisatie niet langer bij uw werkgever blijven, dan begeleiden zij u naar een andere baan.

Bij GGMD werkt een arbeidsdeskundige die kan beoordelen hoe zwaar het werk voor u is en wat u aankunt. We doen dit als een dove of slechthorende medewerker het werk (bijna) niet meer aankan.

"Ze helpen je je nieuwe wereld ontdekken". Het verhaal van Irma Dijkstra (uit Plotsdoof).

“Ze helpen je je nieuwe wereld ontdekken”. Het verhaal van Irma Dijkstra (uit Plotsdoof).

• Problemen op het werk
Doven en slechthorenden die problemen op het werk hebben, kunnen coachingsgesprekken voeren met een loopbaanbegeleider. Waar u met de coach over praat, is afhankelijk van het probleem. Wel wordt altijd gepraat over hoe de communicatie op het werk beter kan.

Loopbaanbegeleiders

De loopbaanbegeleiders van GGMD zijn specialisten in het aan het werk helpen (en houden) van doven en mensen met een hoorprobleem. Zoeken naar een (andere) baan heeft alleen zin als u weet wat u wilt en kunt. We bespreken daarom bijvoorbeeld de volgende vragen met u:
Wie ben ik?
Wat kan ik?
Welke functies passen bij mij?
Wat voor werk wil ik doen?
Wat heb ik nodig om op het werk goed te kunnen communiceren?

Wilt u (nieuw) werk en wilt u uw kansen op de arbeidsmarkt onderzoeken? Maak dan een afspraak met een van onze loopbaanbegeleiders.

Een interview met een (ervarings)deskundige loopbaanbegeleider.

10 sollicitatietips van een (ervarings)deskundige loopbaanbegeleider.
Interview met Gineke de Witt Huberts (uit Plotsdoof).

Folders

In een speciale folder over loopbaanbegeleiding staat ons hele aanbod.
Wilt u uw werkgever, arbodienst, UWV of gemeente informeren, dan kunt u voor hen een andere folder opvragen via de pagina folders en flyers.

Blijf niet zitten met uw vraag of probleem

Heeft u vragen, wilt u informatie ontvangen, meer weten over de kosten of zich aanmelden voor een training of hulp? Neem dan contact met ons op.