Relaties, opvoeden en eenzaamheid

Iedereen heeft wel eens problemen met zijn of haar partner, de kinderen, familie of vrienden. Dit soort problemen kunnen mensen vaak zelf oplossen. Maar soms is dat niet zo makkelijk. Zeker niet als men doof is of een hoorprobleem heeft. De communicatie gaat moeilijker (vooral als er veel emoties zijn). Hierdoor is het soms ook moeilijker om met andere mensen in contact te komen, en te blijven. Het opvoeden van kinderen is vaak lastiger als een van de kinderen, of een ouder, of beiden doof zijn of een hoorprobleem hebben. Heeft u hulp nodig, GGMD helpt!

Wij zijn er voor vragen over:

• De relatie met uw partner, kinderen, ouders, vrienden of anderen

• Opvoeden en kinderen
Bij GGMD werken deskundige (dove) opvoedtrainers. Zij begrijpen heel goed tegen welke problemen u aanloopt. Onze opvoedtrainers komen bij u thuis. Daarnaast bieden wij de training Opvoeden kun je leren.

Bekijk ook onze pagina over Opvoedtraining.

Gera Elferink en Samira el Boujoufi

Dove opvoedtrainers, een pre voor dove én horende ouders. Interview met Gera Elferink en Samira El Boujoufi (uit FODOK FORUM)

Tevens bieden we de training Kind van dove ouders. Deze kinderen groeien vaak op in twee culturen: de dovencultuur en de cultuur van horenden. In deze training bieden we kinderen die dit nodig hebben, ondersteuning in deze bijzondere situatie.

• Contact maken en onderhouden
Contact maken met mensen en die contacten onderhouden, is moeilijker als iemand doof is of een hoorprobleem heeft. Durven zeggen wat nodig is om iemand te volgen of te verstaan, is niet voor iedereen makkelijk. Een Goldsteintraining of een assertiviteitstraining ‘Opkomen voor jezelf’ kan daarbij goed helpen.

Door een hoorprobleem kunnen activiteiten die u altijd deed niet leuk meer zijn. Bijvoorbeeld omdat u onvoldoende hoort of het geluid ondraaglijk is geworden. Denk aan verjaardagen, theater, concerten, sporten of winkelen. Onze maatschappelijk werkers helpen u met advies en met het zoeken naar andere mogelijkheden of een andere aanpak.

Een training met lotgenoten kan het gevoel geven dat u niet de enige bent die hiermee worstelt. U komt in contact met andere mensen. En het is handig om oplossingen van anderen te horen. De trainingen Leven met gehoorverlies of Werken aan tinnitus zijn hier speciaal voor.

Blijf niet zitten met uw vraag of probleem

Heeft u vragen, wilt u informatie ontvangen, meer weten over de kosten of zich aanmelden voor een training of hulp? Neem dan contact met ons op.