Verliesverwerking en gezondheid

Het verliezen van (een deel van) je gehoor is ingrijpend. Om dit te verwerken is tijd nodig, maar ook goede informatie en advies. Begeleiding door mensen die ervaring hebben met de gevolgen van gehoorverlies helpt. Zowel bij het verwerken van het verlies als het vinden van nieuwe wegen.

Verliesverwerking

Leren accepteren is moeilijk. Contact met lotgenoten helpt. Om het verdriet te delen en voor handige tips. Want er is veel meer mogelijk dan men in het begin vaak denkt.
Contact met lotgenoten vindt u in de trainingen:
Leven met gehoorverlies
Leven met de ziekte van Ménière
Werken aan tinnitus

Wilt u liever individueel begeleid worden, geef dit dan aan op het aanmeldformulier.

Gezondheid

Gehoorverlies kan samengaan met andere problemen zoals beschadiging van de gezichtszenuw of evenwichtsproblemen. Wij helpen u om hiermee beter om te kunnen gaan. Dat kan met individuele begeleiding. En met trainingen zoals Leven met ménière of een assertiviteitstraining’Opkomen voor jezelf’. Begeleiding vanuit de GGz (geestelijke gezondheidszorg) is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij somberheid of angsten. En als dat nodig is, ondersteunen we u in het contact met artsen. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over oorzaken of medische mogelijkheden.
Voor dove en doofblinde volwassenen en kinderen die zichzelf te dik of te dun vinden, of voor wie een gezonde leefstijl extra belangrijk is, hebben we de een-op-een training Mijn gewicht in evenwicht.

Blijf niet zitten met uw vraag of probleem

Heeft u vragen, wilt u informatie ontvangen, meer weten over de kosten of zich aanmelden voor een training of hulp? Neem dan contact met ons op.