Mijn gewicht in evenwicht

De training ‘Mijn gewicht in evenwicht’ is een één-op-één training, met als doel een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. We gaan aan de slag met leefstijl, voeding en beweging. De training is bedoeld voor volwassenen en kinderen die zichzelf te dik of te dun vinden en doof zijn of een beperking in horen én zien hebben.

Schrijf u in voor deze training door het aanmeldformulier in te vullen.

Waarom is deze training er?
Vindt u zichzelf te dik of te dun? Weet u voldoende over gezonde voeding en gezond bewegen? In de training ‘Mijn gewicht in evenwicht’ helpen wij u een gezond gewicht te krijgen.

We kijken naar wat u eet en drinkt, en of u voldoende beweegt. U leert alles over gezonde voeding en gezond bewegen. En we kijken naar uw leefstijl (of u rookt, alcohol drinkt, snoept enzovoort). Belangrijk is dat u echt uw voeding, leefstijl en manier van bewegen wilt veranderen. Alleen dan heeft deze training zin.

Voor wie is deze training?
Deze training is voor kinderen en volwassenen die zichzelf te dik of te dun vinden en doof zijn of een beperking in horen én zien hebben. De training is voor gezonde mensen uit deze doelgroep, en ook voor mensen voor wie een gezonde leefstijl extra belangrijk is. Bijvoorbeeld omdat zij een vergrote kans hebben op hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol. En voor mensen die kanker hebben gehad, apneu hebben of gewrichtsklachten.

Wat houdt de training in?
De training ‘Mijn gewicht in evenwicht’ is een één-op-één-training. De hulpverlener helpt u helder te krijgen hoe u uw doel kunt bereiken, maakt met u een plan om eraan te werken, en geeft veel tips. De training kan een maand tot enkele maanden duren.

De training ‘Mijn gewicht in evenwicht´ omvat onder andere:
• Intakegesprek: hierin wordt besproken wat u wilt veranderen.
• Bijhouden van een voedingsdagboek.
• Persoonlijke begeleiding met wegen en meten (vetpercentage,
vochtpercentage, tailleomtrek en gewicht).
• Informatie over gezonde voedingsmiddelen.
• Informatie over vetten, koolhydraten, eiwitten, zoutgebruik, vezels
enzovoort.

Wie geeft de training? 
Deze training wordt gegeven door iemand die begrijpt hoe het is om doof te zijn of een beperking in horen én zien te hebben. Hij of zij kent de gevolgen die het heeft voor uzelf en de mensen om u heen. Ook heeft de hulpverlener natuurlijk kennis op het gebied van een gezonde leefstijl.

De medewerker van GGMD kan met u communiceren op een manier die bij u past. Als u dat prettig vindt, kan daarnaast een gebarentolk of schrijftolk ingezet worden.

Waar kan ik deze training volgen? 
Deze training wordt gegeven in:
• Zuid-Holland
• Zeeland
• Noord- en West-Brabant
• Regio Amsterdam
• Regio Utrecht

Kosten
De gemeente betaalt deze training. U heeft daarvoor wel een WMO-beschikking nodig. Misschien moet u een eigen bijdrage betalen. Hoeveel eigen bijdrage u moet betalen, is in elke gemeente anders. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Bekijk onze contactgegevens. Wilt u zich inschrijven? Vul dan het aanmeldformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.