Training Leven met gehoorverlies

Ben je plotsdoof geworden of ervaar je de gevolgen van geleidelijk gehoorverlies in je dagelijkse leven? Hoe pas je je aan en zoek je naar balans? De training ‘Leven met gehoorverlies is hier specifiek voor ontworpen. Het biedt hulp met gehoorverlies en praktische tips voor slechthorenden.

Schrijf u in voor deze training:

button aanmeldformulier
 

Voor slechthorende, plots- en laatdove mensen en hun naasten

Dit programma is bedoeld voor personen die te maken hebben met plotsdoofheid (waarbij men in korte tijd volledig doof is geworden), geleidelijk gehoorverlies, en voor hun naasten. Zaken zoals éénzijdig gehoorverlies en conductief gehoorverlies behoren tot de complexe spectrum van gehoorbeperkingen waar velen mee te maken krijgen.

 

Wat leer je in de training ‘Leven met gehoorverlies’?

  • Contact met anderen die hetzelfde doormaken is essentieel. Hulpverlening bij doofheid en slechthorendheid is van groot belang. Het uitwisselen van ervaringen, gevoelens en tips, geeft steun en biedt een ondersteunend netwerk.
  • Praktische oefeningen en simulaties, waaronder rollenspellen.
  • Diverse relevante onderwerpen worden besproken, zoals hulpmiddelen, communicatie, relaties, omgaan met vermoeidheid, werk & vrije tijd, en de voordelen en ervaringen rondom het cochleair implantaat/CI.

 

Wanneer en waar?

De training omvat 9 sessies en wordt in heel Nederland aangeboden. Controleer de activiteitenkalender voor een sessie bij jou in de buurt. Geen sessie in jouw regio? Meld je toch aan; met genoeg belangstelling kunnen we nieuwe groepen opzetten of andere ondersteuning bieden.

De training ‘Leven met gehoorverlies’ bestaat uit 9 bijeenkomsten. De training wordt in heel Nederland gegeven, kijk op de wanneer een training bij jou in de buurt plaatsvindt.

Staat op de kalender geen training bij u in de buurt, meld u zich dan toch aan. Bij voldoende interesse wordt een groep gestart of er wordt gekeken hoe wij u op een andere manier kunnen helpen.

Bij enkele sessies kunnen partners deelnemen, omdat ook zij de impact van gehoorverlies ervaren. Tijdens de sessies is altijd een (schrijf)tolk aanwezig. Deelnemers wordt gevraagd een akkoord te geven voor de tolk(en).

 

Wat zijn de kosten?

GGMD factureert je zorgverzekering direct. Deze kosten kunnen meetellen voor je eigen risico. Nieuwe deelnemers hebben een verwijsbrief nodig. Bij een vastgesteld gehoorverlies van meer dan 35 db aan beide oren is een Zvw-ZG verwijzing van de huisarts voldoende. In andere gevallen is verwijzing door een audioloog of specialist vereist. Een audiogram is ook nodig.

Voor verwijzers: Meer details over verwijzingen zijn te vinden op onze verwijzerspagina.

 

Inschrijven en meer informatie

Voor algemene vragen kun je ons vragenformulier invullen. Aanmelden voor de training? Vul dan ons aanmeldformulier in. Voor extra informatie raadpleeg onze contactpagina.

 

button aanmeldformulier