Leven met Ménière

Mensen met de ziekte van Ménière, hebben meestal last van duizeligheid, oorsuizen en/of slechthorendheid. Dat heeft invloed op het dagelijks leven. Tijdens deze training kijken deskundige medewerkers van GGMD naar manieren waarop u ménière beter kunt verdragen. U krijgt informatie over de ziekte van Ménière en wisselt met lotgenoten ervaringen, tips en trucs uit.

Schrijf u in voor deze training door het aanmeldformulier in te vullen.

Wat houdt de training ‘Leven met de ziekte van Ménière’ in?
Tijdens deze training is veel aandacht voor ontspannen en bewustwording. Bewustwording wil zeggen dat u zich meer bewust wordt van de verschijnselen en wanneer deze erger of minder erg zijn. Misschien zijn de duizelingen bij u ’s morgens minder erg dan ’s avonds. Of heeft u er tijdens het sporten minder last van.

Soms zijn er ook manier waardoor  u de hinder van de ziekte (tijdelijk) kunt verminderen. Als u dit weet, kunt u daar rekening mee houden. Dat is het begin van leren leven met de ziekte van Ménière. Over het aanpassen van uw leven en de problemen die daarbij om de hoek komen kijken, praten we in de laatste bijeenkomsten.

Locatie en data
De training heeft acht bijeenkomsten van twee uur en vindt overdag plaats. Voor de laatste bijeenkomst komt de groep na drie maanden nog een keer bij elkaar. Opgedane ervaringen worden dan uitgewisseld en er wordt nog extra informatie gegeven.

De training wordt in heel Nederland gegeven, kijk op de activiteitenkalender wanneer een training bij jou in de buurt plaatsvindt. Staat op de kalender geen training bij u in de buurt, meld u zich dan toch aan. Bij voldoende interesse wordt een groep gestart of er wordt gekeken hoe wij u op een andere manier kunnen helpen.

Ook voor naasten
De groep bestaat uit minimaal zes en maximaal tien deelnemers. De training is bedoeld voor mensen die de ziekte hebben en hun naasten (partner, kinderen, familie, vrienden).

Kosten
GGMD stuurt de rekening voor deze training naar uw zorgverzekering. De kosten tellen mee voor uw eigen risico. Om de kosten door uw verzekering vergoed te krijgen, is een verwijsbrief nodig. Is door een audioloog of specialist vastgesteld dat het gehoorverlies aan beide oren meer dan 35 db is, dan is een verwijsbrief van de huisarts voldoende. Is dit gehoorverlies niet vastgesteld, dan kan alleen de audioloog of specialist u verwijzen. Naast een verwijsbrief heeft u ook het audiogram nodig.

Op de pagina verwijzers staat informatie over het verwijzen. Deze informatie is voor uw huisarts, audioloog of specialist.

Inschrijven en meer informatie
Aanmelden voor deze training doet u door ons aanmeldformulier in te vullen. Wilt u meer informatie? Bekijk onze contactgegevens.