Wachtlijst

Wachttijden voor geestelijke gezondheidszorg

In het schema staan de gemiddelde wachttijden voor de behandeling. De wachttijden kunnen per behandeling variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Voor specifieke informatie over de behandelwachttijden kunt u contact met ons opnemen.

Bij GGMD kun je terecht voor verschillende vormen van ondersteuning en zorg. Meestal kunnen we de gevraagde zorg snel leveren. In een aantal gevallen geldt een wachttijd, met name voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

De wachttijd voor GGZ gaat in nadat ons Team Aanmelding & Contact uw aanvraag heeft verwerkt en de verwijsbrief heeft ontvangen. Na de wachttijd volgt eerst een intakegesprek. Na het intakegesprek kan het ook een aantal weken duren voordat de behandeling start.

Wachtlijst

In het onderstaande overzicht vindt u de wachttijden voor GGZ-zorg bij GGMD, vastgesteld volgens de methode van de Nederlandse Zorgautoriteit. Daarbij is gekeken naar de wachttijden van patiënten die in de afgelopen drie maanden een intake of behandeling zijn gestart.

Wachtlijst GGZ bij GGMD per 1 april 2024

Deze wachttijden kunnen verschillen van uw wachttijd. Uw wachttijd is voor ons lastig te voorspellen en hangt af van uw hulpvraag en de uitbehandeling van andere cliënten.

Soms is het mogelijk om snel te starten met een intake of behandeling, in andere gevallen kan het langer duren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.”

Wachtlijstbemiddeling

Het is in ieders belang dat uw behandeling zo snel mogelijk gebeurt. Wanneer dat toch enige tijd duurt, kijken we samen met u op welke manier we u kunnen ondersteunen gedurende deze periode. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.