Over trainingen bij GGMD

GGMD geeft groepstrainingen en organiseert informatiebijeenkomsten. Trainingen en bijeenkomsten staan hieronder.

Daarnaast zijn er trainingen die regelmatig plaatsvinden en starten als er voldoende aanmeldingen zijn. Meld je dus via het aanmeldformulier of contact@ggmd.nl als je interesse hebt in een training. Op de pagina trainingen vind je ons hele aanbod.

Onze communicatietrainingen (gebaren, spraakafzien, braille enz.) staan hier niet bij omdat dit individuele trainingen zijn (eventueel met partner, familie, vrienden). Kijk voor meer informatie op de pagina communicatietrainingen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werken aan tinnitus en hyperacusis, intensief – 31 mei tot 26 juli

31 mei, 2023 @ 10:00 - 12:30

Als onderdeel van het tinnitusprogramma biedt GGMD de cursus ‘Werken aan tinnitus en hyperacusis intensief’ aan. Dit is een vervolg op de cursus ‘Controle over tinnitus’. De cursus bestaat uit een combinatie van cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance & commitment therapy (ACT) en psychomotorische therapie (PMT).

Binnen de CGT en ACT worden gedachten, gevoelens en gedragingen rondom tinnitus en hyperacusis achterhaald en indien nodig uitgedaagd. Samen onderzoeken we bijvoorbeeld of uw gedachten en gedragingen realistisch en helpend zijn en leren we technieken aan om deze te veranderen. Ook thema’s zoals aandacht, zelfbeeld, slaap en waardevol leven komen aan bod.

Binnen de PMT ligt de nadruk op spanningsregulatie. U maakt kennis met verschillende manier om spanningen te reguleren. Er wordt onder andere gewerkt met ontspannings- en imaginatie-oefeningen.

Meer informatie over het volledige tinnitusprogramma vindt u in de flyer ‘Werken aan tinnitus’. U kunt deze flyer hier downloaden.

 

Voor wie:

Iedereen met tinnitus, eventueel in combinatie met hyperacusis, die na de cursus ‘Controle over tinnitus’ behoefte heeft aan meer begeleiding. Betrokkenen (bijv. partners, vrienden, kinderen vanaf 18 jaar) zijn van harte welkom bij de 7e bijeenkomst.
Wanneer: Start: 31 mei 2023
De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst.
Data: iedere woensdag van 31 mei t/m 26 juli
Terugkombijeenkomst: wordt in overleg gepland, ongeveer 4-8 weken na het stoppen van de groep (dus eind juli – eind augustus)
Tijden: 10.00 tot 12.30 uur. Met een pauze tussendoor.
Waar: Kantoor GGMD Alkmaar Noord
Trainers: CGT: Lisanne van Hagen, Psycholoog
PMT: Emma Bakker, psychomotorisch therapeut
Groepsgrootte: Maximaal 8 deelnemers
Doel: Meer controle over tinnitus en hyperacusis door zicht te krijgen op gedachten, gevoelens en gedragingen rondom tinnitus/hyperacusis en deze te leren veranderen. Aanleren van spanningsregulatietechnieken.
Kosten: De cursus wordt vergoed vanuit de zorgverzekering waarbij een beroep wordt gedaan op uw eigen risico. Voor de cursus is een verwijsbrief van de huisarts of een kno-arts nodig. Indien u al onder behandeling bent, is een nieuwe verwijzing niet nodig.
Wijs uw (huis)arts op www.ggmd.nl/derden/verwijzers voor een juiste verwijsbrief! Uw huisarts kan ook via ZorgDomein naar ons verwijzen.
Extra informatie: Als een gebaren- en/of schrijftolk nodig is, wordt aan de aanwezigen gevraagd te tekenen voor de tolk.

Gegevens

Datum:
31 mei, 2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

GGMD
E-mail
contact@ggmd.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

GGMD Alkmaar
Drechterwaard 100
Alkmaar, 1824 DX Nederland
Telefoon
0884321700
Bekijk de site van Locatie

Aanmelden
Aanmelden voor een cursus doet u door ons aanmeldformulier in te vullen

Meer informatie?
GGMD voor Doven en Slechthorenden heeft locaties door heel Nederland.

Telefoon: 088 – 43 21 700
Whatsapp: 06 – 10 908 606
E-mail: contact@ggmd.nl
Chat/teletolk: Zie www.ggmd.nl/contact

Verwijzing
Wijs uw (huis)arts op www.ggmd.nl/derden/verwijzers voor een juiste verwijsbrief! Uw huisarts kan ook via ZorgDomein naar ons verwijzen