Campagne voor ouderdomsdoofblindheid

Op latere leeftijd slecht gaan horen én zien valt niet mee. Ouderdomsdoofblindheid wordt vaak niet gehoord, gezien of onderkend. Daarom is de Oogvereniging de campagne ‘3 maal O’ (Ouderen, Oren, Ogen) gestart.

Het slecht gaan horen én zien op oudere leeftijd heeft een grote impact op zijn/haar leven als ook op familie, mantelzorgers, verzorgenden. Het is van belang dat ouderen de regie in hun eigen hand kunnen houden. En aan de andere kant is het ook belangrijk dat de directe omgeving hierin mee kan gaan.

Campagnewebsite over beperkingen in horen én zien bij ouderen
Met de campagne ‘3 maal O’ vraagt de Oogvereniging hier aandacht voor. Op de website www.alshorenenzienjevergaan.nl vind je alles over deze campagne en ouderdomsdoofblindheid.

Belevingsbijeenkomsten
Tijdens belevingsbijeenkomsten krijgen de deelnemers op een interactieve wijze uitleg over ouderdomsdoofblindheid. Wat is het effect op je dagelijks functioneren? Hoe herken je de signalen? Hoe onderscheid je het van bijvoorbeeld dementie?

Ervaringsdeskundigen en ambassadeurs van deze campagne komen langs bij instellingen, opleidingen en instituten om hierover te vertellen. Interesse? Ga naar www.alshorenenzienjevergaan.nl voor de mogelijkheden.

Lees hier de privacyverklaring website GGMD. Ook te bekijken in Nederlandse Gebarentaal.