“Dan leer ik toch gewoon NGT” – GZ-psycholoog

Elke GGZ-organisatie is anders, maar dat de GZ-psycholoog hier nodig is staat vast. Wat maakt de baan als GZ-psycholoog nu zo uitdagend en wat maakt het werk inhoudelijk interessant? Vaak is hier het antwoord: De doelgroep!

 

De unieke doelgroep van dove en slechthorende mensen geeft een extra verdiepingslaag aan het psychologische vak. “Natuurlijk bieden wij opleidingen, zowel voor de inhoud van het werk als het leren kennen van deze doelgroep, en hebben we volop ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie,” legt Avril Veldhuizen uit. Zij is Adviseur Medewerker- & Organisatieontwikkeling en verantwoordelijk voor de werving van GGMD. “Een GZ-psycholoog stapt niet zomaar over naar een andere organisatie. We moeten echt wel wat interessants te bieden hebben. En dat hebben we.”

Unieke doelgroep van GGMD

De doelgroep van dove en slechthorende mensen is wat het werk bij GGMD uniek maakt. Naast vakinhoudelijk presteren is de aandacht voor communicatie essentieel. Hoe communiceer je met cliënten die NGT (Nederlandse Gebarentaal) als moedertaal hebben? Communicatie mag geen drempel zijn, dus zetten we bij GGMD specialisten in, of de behandelaar is gebaarvaardig of we zetten een tolk NGT of schrijftolk in.

 

Een sollicitant motiveerde dit laatst als volgt: “Vakinhoudelijk wil ik blijven ontwikkelen, voor de doelgroep wil ik graag wat betekenen. Ik zie dan ook geen problemen in de communicatie, want dan leer ik toch gewoon NGT!” Maar vergis je niet… De basis van NGT kan je snel leren, het vloeiend gebruiken kost meer tijd. Je leert vooral door te doen. En dat is wat GGMD biedt. Werken met de interessante doelgroep, jezelf ontwikkelen en nog een nieuwe taal leren ook!

GZ-psycholoog

Ben jij GZ-psycholoog en is het tijd voor een overstap? Zoek je uitdaging in en om je vakgebied? Neem dan eens contact op met Avril.

Lees hier de privacyverklaring website GGMD. Ook te bekijken in Nederlandse Gebarentaal.