Zichtbaar in de samenleving met het Limited-Hearing-symbool

Nederland kent 1,5 miljoen mensen met een gehoorbeperking. Dit aantal stijgt. Het is vaak niet direct te zien dat je met een slechthorende te maken hebt. Wel is het belangrijk dat de omgeving weet dat iemand slechthorend is. Door te benoemen wat de slechthorende nodig heeft, is communicatie (weer) mogelijk.

Zichtbaar in de samenleving met het Limited-Hearing-symbool

limited hearing Slechthorend zijn kent zijn uitdagingen. In de samenleving: op het werk, op school, op sport en in het verkeer. Daarom is er vanuit de behoefte van slechthorenden en dóór slechthorenden in de zomer van 2014 een internationaal symbool geïntroduceerd: het Limited Hearing (LH) symbool. Het nieuwe symbool wordt verkocht en onder de aandacht gebracht door Worldwide Visible.

Voor en door slechthorenden 

Het LH-symbool is ontwikkeld om duidelijk en taalonafhankelijk kenbaar te kunnen maken dat de drager van het symbool slechthorend is. Door het dragen van het LH-symbool nodigt de slechthorende uit om te communiceren. Vaak wordt de drager van het Limited Hearing symbool gevraagd wat de ander kan doen om verstaanbaar te zijn.

In de huidige tijd waarin mondkapjes worden gedragen en we anderhalve meter afstand houden, merken we hoe belangrijk het mondbeeld is om goed te kunnen communiceren. De slechthorende wil graag mee kunnen blijven doen. Daarom is het belangrijk het LH-symbool meer bekendheid te geven.

mondkapje limited hearing

Lees hier de privacyverklaring website GGMD. Ook te bekijken in Nederlandse Gebarentaal.