Cliëntvertrouwenspersoon

De cliëntvertrouwenspersoon biedt in eerste instantie een luisterend oor. Cliënten van GGMD kunnen er terecht met hun verhaal. De cliëntenvertrouwenspersoon luistert, geeft informatie en biedt zo nodig ondersteuning, met als doel dat cliënten voor hun eigen belang op kunnen komen en hun situatie kunnen verbeteren. De cliëntvertrouwenspersoon kan een cliënt bijvoorbeeld bijstaan bij:

  • het duidelijk krijgen van het probleem
  • het verduidelijken van onvrede en het verwoorden van klachten
  • het organiseren van een gesprek tussen cliënten zorgverlener en op verzoek van de cliënt aanwezig zijn bij dit gesprek
  • het schrijven van brieven of e-mails

Onafhankelijk

De cliëntvertrouwenspersoon is onafhankelijk van de organisatie. Dat maakt dat de vertrouwenspersoon echt naast de cliënt kan staan en kan meedenken over oplossingsmogelijkheden.

De cliëntvertrouwenspersoon heeft geheimhoudings- en zwijgplicht. U hoeft niet te betalen voor de hulp van een cliëntvertrouwenspersoon.

Bereikbaarheid

U kunt de cliëntvertrouwenspersoon bereiken via de algemene contactgegevens van GGMD of u kunt mailen naar j.peters@ggmd.nl. De cliëntvertrouwenspersoon neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.