Woonbegeleider Alkmaar

Wij ondersteunen mensen die doof zijn of een hoorprobleem hebben zo gezond en zelfstandig mogelijk te leven, zodat zij volwaardig en actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke dienstverlening (GGMD) voor Doven en Slechthorenden zoekt een

Ambulant Woonbegeleider
24 uur per week / regio Alkmaar

Wij bieden een mooie kans voor een woonbegeleider die zelfstandig wil werken, maar wel onderdeel is van een fijn team. We werken waar mogelijk herstelgericht en vanuit de visie van positieve gezondheid. Als woonbegeleider ondersteun je de cliënt met dagelijkse bezigheden en verplichtingen. Dankzij jouw inzet kunnen de cliënten zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren!

De kracht van GGMD ligt in onze multidisciplinaire aanpak; naast begeleiding (maatschappelijk werk, woon- en gezinsbegeleiding) bieden we ook behandeling en training (o.a. communicatietrainingen).

Word je enthousiast, heb jij affiniteit met de doelgroep Doven en Slechthorenden en heb je een onderzoekende en nieuwsgierige houding? Dan moet je vooral verder lezen!

Waar ga je werken?
GGMD is een unieke landelijk werkende zorgorganisatie die staat en werkt voor een bijzondere doelgroep. Als woonbegeleider is jouw standplaats het kantoor in Alkmaar. We bedienen echter de gehele regio (Alkmaar, Amsterdam, het Gooi) en als ambulant woonbegeleider ben je dan ook veel onderweg. Het is daarom noodzakelijk dat je in het bezit bent van een rijbewijs en een auto. Door het ambulante karakter van deze functie heeft het de voorkeur dat je woonachtig bent tussen Alkmaar en Den Helder.

Wat ga je doen?
Als woonbegeleider bij GGMD biedt je ondersteuning bij het in stand houden en daar waar mogelijk vergroten van de zelfstandigheid van dove, slechthorende en doofblinde cliënten: thuis, op het werk en in de vrije tijd. Je stelt doelen en stappenplannen op in samenwerking met een zorgcoördinator en draagt zorg voor de uitvoering daarvan. Je bezoekt de cliënten thuis en begeleidt hen naar verschillende activiteiten buitenshuis. Dat alles doe je zoveel mogelijk overdag, maar soms ook in het weekend of in de avonduren.

Wat kun je van ons verwachten?
• Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens CAO GGZ FWG 40, min. € 2.121,00
max. € 3.101,00 bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week);
• Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, zoals 8% vakantiegeld en
8,33% eindejaarsuitkering;
• Een jaarcontact met intentie om deze daarna te verlengen;
• De ruimte om deze functie met vrijheid en vertrouwen uit te voeren;
• Cursussen gebarentaal en dovencultuur, of een verdieping hierop;
• Een leuke werksfeer in een multidisciplinair team van gemotiveerde collega’s;
• Ruimte om ervaring op te doen binnen een inspirerende werkkring.

Wat verwachten we van jou?
Als woonbegeleider heb je affiniteit met onze doelgroep, ben je methodisch en praktisch ingesteld en sociaal vaardig. Daarnaast beschik je over minimaal mbo 4 werk- en denkniveau en heb je een opleiding tot maatschappelijke zorg (of vergelijkbaar) afgerond. Je hebt basiskennis van methodieken en sociale systemen met betrekking tot ambulante woonbegeleiding. Het is mooi als je kennis hebt van de dovencultuur of gebarentaal, maar bereidheid om hiervoor cursussen te volgen is des te belangrijker. Door het ambulante karakter van deze functie is een rijbewijs en eigen auto noodzakelijk. Werken in de avonden en weekenden kan deel uitmaken van deze functie. Je bent geregistreerd, of voldoet aan de criteria voor registratie, bij het Registerplein in het register Sociaal Werkers.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Schuurman, Manager, op 088 – 43 21 700 of r.schuurman@ggmd.nl.

Solliciteren
We ontvangen graag jouw sollicitatie zo snel mogelijk, uiterlijk 22 januari 2022, via sollicitaties@ggmd.nl o.v.v. WBNW2021.

GGMD vindt ervaringsdeskundigheid belangrijk. Ben je doof of slechthorend? Dan nodigen we jou graag uit om te solliciteren.