Horenden

Als iemand in uw omgeving doof is of een hoorprobleem heeft, heeft dat ook gevolgen voor u. De communicatie verloopt minder makkelijk en het is moeilijk te weten wat iemand wel of niet hoort. Informatie over wat gehoorverlies betekent, wederzijds begrip en goede communicatieafspraken zijn dan belangrijk.

Deze ansichtkaart is te bestelllen bij GGMD.

Deze ansichtkaart is te bestelllen bij GGMD.

Hoorproblemen kunnen ook nog andere gevolgen hebben. Mensen met een hoorprobleem hebben bijvoorbeeld vaak minder energie of kunnen gezelschap uit de weg gaan. Het is belangrijk hierover te praten en naar creatieve oplossingen te zoeken. Dit houdt de relatie goed. GGMD kan u daarbij helpen.

Training en begeleiding

GGMD heeft ook voor horende mensen trainingen. Wij geven bijvoorbeeld de training Communiceren met gebaren (NmG en NGT) en de Communicatietraining op maat. Partners kunnen mee naar de training Leven met gehoorverlies. En wij geven voorlichting over omgaan met auditief beperkten in de werksituatie of op school.
Dove en (slecht)horende ouders met dove en/of (slecht)horende kinderen, kunnen bij ons terecht voor Opvoedtraining.

GGMD geeft ook voorlichting en training aan professionals die werken met en/of voor doven en mensen met een hoorprobleem.

Op het werk

Daarnaast helpen wij bedrijven en organisaties die dove of slechthorende werknemers in dienst hebben. Of zich op dove en slechthorende klanten of cliënten richten. Wij helpen bijvoorbeeld door presentaties te geven over hoe het is om een bepaald hoorprobleem te hebben. Zodat collega’s, hulpverleners of verkopers begrijpen hoe dat is en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Wij helpen ook door horende en dove of slechthorende collega’s te leren communiceren met elkaar. En door te adviseren over hulpmiddelen.
Ook geven wij gebarencursussen voor medewerkers van zorginstellingen waar dove en slechthorende mensen verblijven.

Lees hier hoe GGMD werkt.

Contact

Heeft u vragen, wilt u informatie ontvangen, meer weten over de kosten of zich aanmelden voor een training of hulp? Neem dan contact met ons op.