Horenden

Als iemand in uw omgeving doof is of een hoorprobleem heeft, heeft dat ook gevolgen voor u. De communicatie verloopt minder makkelijk en het is moeilijk te weten wat iemand wel of niet hoort. Informatie over wat gehoorverlies betekent, wederzijds begrip en goede communicatieafspraken zijn dan belangrijk.

Deze ansichtkaart is te bestelllen bij GGMD.

Deze ansichtkaart is te bestelllen bij GGMD.

Hoorproblemen kunnen ook nog andere gevolgen hebben. Mensen met een hoorprobleem hebben bijvoorbeeld vaak minder energie of kunnen gezelschap uit de weg gaan. Het is belangrijk hierover te praten en naar creatieve oplossingen te zoeken. Dit houdt de relatie goed. GGMD kan u daarbij helpen.

Training en begeleiding

GGMD heeft ook voor horende mensen trainingen. Wij geven bijvoorbeeld cursussen in Nederlandse Gebarentaal en communiceren met gebaren (NmG), en de Communicatietraining op maat. Partners kunnen mee naar de training Leven met gehoorverlies. En wij geven voorlichting over omgaan met mensen met een auditieve beperking in de werksituatie of op school.
Dove en (slecht)horende ouders met dove en/of (slecht)horende kinderen, kunnen bij ons terecht voor Opvoedtraining.

GGMD geeft ook voorlichting en training aan professionals die werken met en/of voor doven en mensen met een hoorprobleem.

Lees hier hoe GGMD werkt.

Contact

Heeft u vragen, wilt u informatie ontvangen, meer weten over de kosten of zich aanmelden voor een training of hulp? Neem dan contact met ons op.