Mensen met tinnitus

Wat is tinnitus

Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Mensen met tinnitus horen geluiden die anderen niet horen. Dat kan zijn bonzen, piepen, suizen, fluiten of een ander geluid. Het geluid is er soms of altijd. Het geluid kan door de dag heen harder en zachter zijn.


Video van Stichting Hoormij

Tinnitus kan iedereen overkomen, op elke leeftijd. Er zijn verschillende oorzaken voor het krijgen van tinnitus. De gevolgen voor de mensen die het hebben en de mensen om hen heen zijn groot. Zoek hulp als u in uw dagelijks leven last heeft van uw tinnitus.

Hulp bij tinnitus

GGMD biedt hulp bij tinnitusklachten. Wij bieden een uniek tinnitusprogramma dat bestaat uit drie onderdelen. Een algemene cursus voor iedereen met tinnitus en twee trainingen die aansluiten bij de zwaarte van de klachten. Het hele programma staat beschreven in de flyer Werken aan tinnitus. Naast dit groepsprogramma is ook individuele begeleiding mogelijk, loopbaanbegeleiding en communicatietrainingen.

Tinnitus informatieavond op 5 maart 2019

DE BELANGSTELLING VOOR DE INFORMATIEAVOND OVER TINNITUS IN AMSTERDAM EN UTRECHT IS ENORM. ALLE AVONDEN ZITTEN DAN OOK VOL.
De belangstelling voor onze informatieavonden over tinnitus op 5 en 7 februari in Amsterdam is enorm! 5 en 7 februari zitten dan ook VOL. Wil je er toch graag bij zijn: OP DINSDAG 5 MAART ORGANISEREN WE EEN EXTRA INFORMATIEAVOND OVER TINNITUS IN UTRECHT. Het programma is hetzelfde als in Amsterdam. Olav Wagenaar, klinisch neuropsycholoog en auteur van het boek ‘Eerste hulp bij Oorsuizen’, is die avond als spreker aanwezig. Femke Blom, GZ-psycholoog bij GGMD, vertelt op interactieve wijze iets over ons tinnitus behandelprogramma. We gaan een leuke oefening doen en nog veel meer.
In verband met de grote belangstelling is aanmelden verplicht via utrecht@ggmd.nl o.v.v. tinnitusbijeenkomst, uw naam en of u alleen of met zijn 2e komt.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

(Klik op de poster voor een vergroting)

Deskundige medewerkers

Bij GGMD werken deskundige medewerkers die begrijpen hoe het is om tinnitus te hebben. Zij kunnen u helpen bij het beheersbaar maken van de gevolgen van tinnitus.

Heeft u vragen, wilt u informatie ontvangen, meer weten over de kosten of zich aanmelden voor een training of hulp? Neem dan contact met ons op.