Hulp bij tinnitusklachten

Bij tinnitusklachten is de eerste stap: een afspraak met de huisarts. Als die denkt dat u tinnitus heeft, wordt u meestal naar een audioloog verwezen. Die neemt onder andere een gehoortest af.
Een audioloog kan de tinnitus niet wegnemen, maar kan proberen de herrie minder hard te maken. Dat kan bijvoorbeeld met een tinnitusmaskeerder die ‘tegenruis’ maakt. Een speciaal hoortoestel kan dat ook doen. Deze middelen werken echter niet bij iedereen.

Kno-arts

De huisarts of de audioloog kan u ook verwijzen naar een kno-arts. De kno-arts doet uitgebreider onderzoek en kan vaststellen of het echt tinnitus is. Medisch gezien is tinnitus niet te genezen tenzij de tinnitus bijvoorbeeld door een kloppende ader komt. GGMD kan u wel helpen zo goed mogelijk met de tinnitus om te gaan.

Hulp van GGMD

Leren omgaan met tinnitus is niet makkelijk. Bij GGMD werken deskundige medewerkers die u daarbij kunnen ondersteunen met een breed aanbod aan hulpverlening, trainingen en begeleiding. Onze medewerkers begrijpen hoe het is om tinnitus te hebben. Zij kunnen met u communiceren als u slechthorend bent. Als u dat prettig vindt, is een schrijf- of gebarentolk bij de gesprekken aanwezig.


Onze psycholoog Kelly van Bommel over ‘Controle over tinnitus’ (klik onder de film op het vierkant voor ondertiteling)

Lees meer op de pagina hoe werkt GGMD.