Training in lezen, schrijven en Nederlandse Gebarentaal

Bent u doof of slechthorend en heeft u moeite met Nederlands lezen en schrijven? En moeite met de Nederlandse Gebarentaal? Bijvoorbeeld omdat u niet genoeg onderwijs heeft gehad of nog maar kort in Nederland woont?

Wij leren u de Nederlandse Gebarentaal en lezen en schrijven in het Nederlands. Zodat u zich zekerder voelt en makkelijk kunt communiceren met anderen.

Schrijf u in voor deze training door het aanmeldformulier in te vullen.

Voor wie
Deze training is voor:
· Dove en slechthorende mensen die Nederlandse Gebarentaal in
combinatie met Nederlands willen leren.
· Dove mensen die maar kort op een dovenschool hebben gezeten en
net niet genoeg onderwijs hebben gekregen.
· Dove mensen die niet goed meer kunnen gebaren, lezen en schrijven,
en daardoor moeite hebben om met andere mensen contact te houden.

We hebben ook een aangepaste training om te leren lezen en schrijven voor mensen met beperkingen in horen en zien.

Van makkelijk naar moeilijk
De training start met eenvoudige oefeningen. Zo leert u de basis. De oefeningen gaan bijvoorbeeld over fruit, kleding en sport.

Er zijn 25 lessen over verschillende onderwerpen. Hierna kunt u nog verschillende vervolgtrainingen doen. De oefeningen daarin worden steeds moeilijker.

Voor we met de training starten, kijken we eerst hoe goed u kunt gebaren, lezen en/of schrijven. We passen de training daarop aan.

De trainers
De training wordt gegeven door gebarentaaldocenten van GGMD.

Waar wordt de training gegeven?
De training wordt bij een locatie van GGMD gegeven. Kijk op de pagina Locaties waar een locatie van GGMD zit bij u in de buurt. Kunt u niet naar een locatie van GGMD komen? Dan kan de training bij u thuis gegeven worden. Maar alleen als de docent niet meer dan 5 kwartier reistijd heeft (enkele reis).

Kosten
GGMD stuurt de rekening voor deze training naar uw zorgverzekering. De kosten tellen mee voor uw eigen risico.

Om de kosten door uw verzekering vergoed te krijgen, is een verwijsbrief nodig. Is door een audioloog of specialist vastgesteld dat het gehoorverlies aan beide oren meer dan 35 db is, dan is een verwijsbrief van de huisarts voldoende. Is dit gehoorverlies niet vastgesteld, dan kan alleen de audioloog of specialist u verwijzen. Naast een verwijsbrief heeft u ook het audiogram nodig.

Op de pagina  verwijzers staat informatie over het verwijzen. Deze informatie is voor uw huisarts, audioloog, specialist.

Inschrijven en meer informatie
Aanmelden voor deze training doet u door ons aanmeldformulier in te vullen. Wilt u meer informatie? Bekijk onze contactgegevens.